Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Kapcsolat: +36-53-571-114 | kisker@airlink.hu
Wireless-Bolt

Shelly PLUS 2PM WiFi-s, két áramkörös okosrelé, áramfogyasztás-méréssel, redőnyvezérlés

Ár: 8.264 Ft+Áfa (Br. 10.495 Ft)
db  
Termékadatok
Cikkszám:
ALL-REL-PLUS2PM
Rövid leírás:

A Shelly Plus 2PM a népszerű Shelly 2.5 WiFi-s relé 2022-es új verziója, ESP32 chip-el, egyszerű és gyors Bluetooth párosítással. Elődjéhez hasonlóan alkalmas – pl. csillárkapcsoló mögé szerelve – két egymástól független áramkör kapcsolására, vagy redőnyvezérlési üzemmódban fali kapcsolóról vezérelhető redőnymotorok távoli vezérlésére és automatizálására is. Az ESP32 chip-nek köszönhetően max. 50 db (offline is működő) időzítést is képes tárolni és végrehajtani.

Termékleírás

Shelly PLUS 2PM a népszerű Shelly 2.5 WiFi-s okosrelé legújabb, 2022-ben megjelent verziója. Elődjéhez hasonlóan ez is az egyik legkisebb méretű, két áramkörös WiFi-s okos relé, beépített áramfogyasztás-mérővel. Ez a Shelly relétípus két független áramkör (pl. egy két gombos csillárkapcsoló) vezérlésére, valamint redőnyvezérlésre is alkalmas.

Mint minden más Shelly termék, ez is közvetlenül a WiFi router-re kapcsolódik, nincs szükség az okosvezérléséhez helyi központra, hub-ra vagy átjáróra (bridge-re). Akár önállóan, csak 1 db eszköz is telepíthető egy elektromos fogyasztó, világítás vagy motoros redőny automatizálására vagy éppen fogyasztásmérésére, de egy új építésű vagy felújítás előtt álló teljes ingatlan okosotthonná alakításához komplett rendszerként is jó választás.

Ez az egyik legkisebb méretű, WiFi-s eszköz kapcsolások okosvezérlésére és okos fogyasztásmérésre. Apró mérete lehetővé teszi, hogy akár egy szabványos villanykapcsoló, konnektor mögé a kapcsolóaljzatba vagy egy villamossági kötődobozba beszereljük, akár utólag is, és távvezéreljük világításunkat illetve a konnektorra kötött egyéb fogyasztókat, illetve kövessük ki/be kapcsolt státuszukat.

 

Meglévő kapcsolók vagy konnektorok mögé a fali aljzatba elhelyezett Shelly PLUS 2PM segítségével a meglévő kapcsolóink megtartásával tudjuk távvezérelni világításunkat vagy egyéb fogyasztókat, követni ki/be kapcsolt státuszukat és áramfogyasztásukat is, így a termék ideális utólagos "okosításra" is. A Shelly Plus 2PM-et elterjedten használják két gombos villanykapcsolók (csillárkapcsolók) mögé szerelelve, azok okosvezérlésére.

A Shelly Plus 2PM  relé - más kis Shelly okosrelékhez hasonlóan - tartalmaz mindkét áramkörhöz egy-egy kapcsolóbemenetet, azaz villanykapcsolók mögé beépítve továbbra is használhatjuk a fali villanykapcsolót a lámpa (vagy más fogyasztó) kapcsolására, és WiFi-n keresztül a távolból is kapcsolhatjuk a vezérelt lámpát vagy más eszközt, és számos időzítés is a rendelkezésünkre áll. A Shelly app-ban lehetőség van a kapcsoló letiltására is, - mely hasznos lehet kisgyerekek esetén néhány szobánál -, ilyen beállítások mellett csak az app-ból vezérelhető az adott relé.

A relé kompatibilis nem csak kétállású, de billenő (avagy csengő)kapcsolókkal is. Alternatív és keresztváltó kapcsolás bekötésére is alkalmas.

Auto-off funkciójával beállítható impulzuskapcsolási üzemmódra is.

 

A Shelly PLUS 2PM relé a működéshez kapott (110V-240V AC / 24V-240V DC) betápot kapcsolja a kimenetén (max. 16A teljesítménnyel), így ez a típus NEM alkalmas feszültségmentes (ún szárazkontakt) kapcsolásra

 

Fontos: a Shelly PLUS 2PM működéséhez biztosított fázis és a kapcsoló(k)tól érkező kapcsolt fázis(ok) azonos fázisról kell, hogy érkezzen(ek), a Shelly Plus 2PM nem alkalmas többfázisú működésre!

 

Shelly PLUS 2PM motoros redőnyök, árnyékolók, más kétirányú forgómotorok vezérlésére

 

Redőnyvezérlésre, motoros függöny vezérlésére (valamint bármely más, 230V-os kétirányú motor vezérlésére) is alkalmas: az egyik áramkör a felhúzást / nyitást, a másik a leengedést / zárást vezérli, reteszelő üzemmódban (azaz azt biztosítva, hogy a két irányt egyszerre ne tudjuk aktiválni).

A Shelly PLUS 2PM redőnyvezérlési üzemmódban beépített redőnyvezérlési kalibrációs funkcióval rendelkezik. Ekkor a redőny végállásainak és a motor áramfogyasztásának feltérképezésével a relé "megtanulja" a redőnyt, és később akár %-ban megadott nyitásra/zárásra is programozható lesz, illetve kiugró áramfogyasztás érzékelése esetén - becsípődés/elakadás felismerés funkciója is bekapcsolható, hogy ilyen esetekben állítsa meg a redőnymotort.

A Shelly PLUS 2PM minden olyan motoros redőny vezérlésére alkalmas, ahol a relét be lehelni a redőny 230V-os áramellátása és a fali kapcsoló (ha van), vagy az elektromos hálózat (közé), és a nyitást és zárást a redőnymotoron külön áramkör (és kétgombos vagy kétállású kapcsoló) kezeli.

A csak RF távirányítóval vezérelhető, fali kapcsoló nélküli redőnyvezérlésekkel a Shelly PLUS 2PM (és más okosrelék sem) jellemzően NEM kompatibilisak, mivel az ilyen redőnyök RF modulja jellemzően a redőnymotor vezérlőpaneljére van integrálva és a WiFi-s okosrelét nem lehet bekötni az RF vevő modul és a redőny motor közé, mivel nem megbonthtató a rendszer.

Mivel a Shelly PLUS 2PM WiFi-s okosrelé 110V-240V AC és 24V-60V DC betápokat támogat, és a kapcsolt áramköre a relé tápfeszültségével azonos kimenetet kapcsol, így csak ilyen tápfeszültségű redőnymotorokkal kompatibilis.

 

Tipp: Állapotléptetős garázskapuk és kertkapuk vezérléséhez nem a Shelly PLUS 2PM a megfelelő termék, hanem a feszültségmentes kapcsolásra is alkalmas Shelly PLUS 1.

 

 

ÚJ KÜLSŐ BORÍTÁS:

A Shelly Plus 2PM megújult külsőt kapott, rajta a bekötési rajzzal, hogy egyszerűen és egyértelműen beköthető legyen.

 

BLUETOOTH PÁROSÍTÁS:

Párosításához az új Shelly Cloud app-ra van szükség, a régi Shelly Cloud app-al nem kompatibilis. A párosítása a Shelly 2.5-nél egyszerűbb és gyorsabb a beépített Bluetooth chip-nek köszönhetően.

 

ERŐSEBB PROCESSZOR, TÖBB FUNKCIÓ:

A Shelly 2PM-ben található ESP8266 processzor helyett a PLUS termékekbe ESP32 processzor került, mely gyorsabb és erősebb CPU-t és dupla annyi memóriát tartalmaz, így továbbfejlesztett funkciókat és gyorsabb működést kínál a PLUS termékvonal.

 

TÚLMELEGEDÉS ÉS TÚLFESZÜLTSÉG VÉDELEM:

A Shelly Plus 2PM túlmelegedés-védelemmel, túlfeszültség-védelemmel és túlterhelés-védelemmel is fel van felszerelve, így még biztonságosabb működést garantál a fali aljzatokba szerelt kis helyen is.

 

SHELLY PLUS FUNKCIÓK:

A termék:

  • támogatja a HTTP/HTTPS webhook-okat, így a továbbfejlesztett Shelly Plus termékek könnyen csatlakozhatnak, értesíthetnek vagy vezérelhetnek kompatibilis termékeket vagy más automatizálási rendszereket
  • támogatják a napkelte / napnyugta időpontjához időzített ki/bekapcsolásokat, immár +/-23 óra eltérés is megadható,
  • akár 50 db (az eszközön tárolt, offline is működő) időzítést is képesek kezelni,
  • támogatja az mjS szkripteket, lehetővé téve az ügyfelek számára saját funkciók és funkciók létrehozását! A Shelly Plus line eszközök lehetővé teszik több szkript együttes végrehajtását, a különböző triggerektől függően, mint a bemeneti/kimeneti állapot, az érzékelőadatok vagy WLAN-kérések.

 

Időzíthetősége:

 

  • A hét napjaira beállítható ki/bekapcsolási időzítés, és
  • támogatja napkeltéhez és napnyugtához kapcsolódó időzítéseket is (nem csak pontos időpontra, de pl. napnyugta + 5 óra típusú időzítéseket is.)
  • Támogatja az auto-off és az auto-on időzítést is, azaz meghatározott idejű ki vagy bekapcsolt állapot utáni be vagy kikapcsolást is.

 

 

Támogatott üzemmódok:

  • felhő / cloud üzemmód: ekkor az ingyenesen elérhető Shelly Cloud-hoz kapcsolódik, melyen át (az iOS-re és Android-ra is elérhető) Shelly Cloud okostelefon app-ból és a https://my.shelly.cloud/ oldalról is vezérelhetjük és beállíthatjuk az eszközöket; vagy
  • választhatunk LAN / helyi hálózati üzemmódot, ilyenkor az eszközök csak a helyi hálózatra kapcsolódó eszközökről vezérelhető; de akár
  • működtethetjük az eszközt (WiFi kliens üzemmód helyett) WiFi Access Point üzemmódban is (pl. ha nincs állandó WiFi hálózat a telepítés helyén), ekkor mobiltelefonnal vagy notebook-kal az eszköz közelében rákapcsolódhatunk közvetlenül az eszköz által sugárzott WiFi AC hálózatra, és a kapcsolat ideje alatt vezérelhetjük az eszközt, vagy olvashatjuk le pl. az elmentett fogyasztási adatokat.

 

Cloud üzemmód esetén a  Shelly eszközök a Shelly Cloud Scene (Okosvezérlés) funkciója segítségével egymást is képesek (összetett feltételek mentén) vezérelni, ki/be kapcsolni. (Például egy villanykapcsoló mögé szerelt Shelly relé képes ki/be kapcsolni a felhőn át egy vezetékezés szepontjából tőle független másik Shelly relét egy konnektor mögött, és azt is ki/be kapcsolni, azaz az eszközök a WIFi-n és a gyári felhőn át vezeték nélkül képesek egyszerűen vezérelni egymást általunk megadott szabályok mentén.)

Lehetőség van arra is, hogy az eszközök - fix IP címek használata esetén - (a Shelly Cloud használata nélkül is, akár LAN üzemmódban is) egymást közvetlenül vezéreljék HTTP parancsokkal (DDD, azaz Direct Device-to-Device módon), azaz a Shelly eszközök a külső internet kapcsolat megszakadása (vagy a tázfalon való letiltása) esetén is képesek a helyi hálózaton egymást ki/bekapcsolni a Shelly App-ban beállítható ún. Action-ök segítségével.

Shelly PLUS 2PM okosvezérléshez a gyártó saját ÚJ okostelefon app-ja és saját Cloud szolgáltatása is elérhető ingyenesen. 

 

 

 

Integrációk:

 

A Shelly a gyári firmware-ével is az egyik legegyszerűbben integrálható okoseszköz a piacon. Támogatja az MQTT-t és a REST API-n keresztüli vezérlést. Kompatibilis a Google Home, Amazon Echo és Yandey Alice hangvezérlésével. A Shelly 2.5-el ellentétben a Shelly Plus 2PM a Cloud és az MQTT vezérlést egyidejűleg is támogatja.

A Shelly Cloud-on keresztül számos Shelly eszközt integráltak már a SmartThings platformmal is.

Ezen kívül a gyári firmware támogat egy sornyi egyéb nyílt forráskódú és egyéb rendszert is:

  • MQTT
  • HomeSeer
  • ioBroker
  • Home Assistant
  • openHAB
  • Domoticz
  • SYMCAN
  • nymea
  • Hubitat
  • Hoobs
  • REST API

 

Egyéb műszaki paraméterek:

Tápfeszültség: AC 110-240V ±10%,, és DC 24V ±10%,

Maximális teljesítmény: 10A / áramkör, összesen max. 16A (max. 18A rövid ideig tartó terhelés megengedett)

 

Más okosrelékhez hasonlóan ennek a működéséhez is szükség van nem csak fázisvezető, hanem nullvezető vezetékre is.

 

További információk

Tömeg 0.012 kg
Méretek 4.0 × 3.6 × 1.0 cm
Szín

narancssárga

Terméktípus

WiFi-s, okos kapcsoló-bemeneti modul

Kapcsoló / kapcsolórelé

nem

Fogyasztásmérő

nem

Működési betáp

AC (110V-) 230V (fázis és nulla), DC (60V alatt)

Maximális teljesítmény

10A / áramkör, max összesen 16A

_Távvezérlési módok

Wi-Fi

_Termékjellemzők

fali aljzatba szerelhető, okostelefon app-ból távvezérelhető, REST API támogatás, webböngészőből távvezérelhető, betáptól független vezérelt áramkör

_Termék típusa

kapcsolórelé

MCRPDC kód

RDC10

Gyártó

Shelly

Kapcsolódó termékek
DIN sín adapter Shelly Plus Türkizkék dupla
DIN sín adapter Shelly Plus 1, Shelly Plus 1PM, Shelly Plus 2 relékhez és Shelly Plus i4-hez türkizkék színben dupla. 3D nyomtatással készült PETG alapanyagból.
Ár: 1.960 Ft + Áfa
(Br. 2.489 Ft)
Részletek
DIN sín adapter Shelly Plus Türkizkék horizontális
DIN sín adapter Shelly Plus 1, Shelly Plus 1PM, Shelly Plus 2 relékhez és Shelly Plus i4-hez türkizkék színben horizontálisan. A DIN patent nélkül falra is szerelhető. 3D nyomtatással…
Ár: 1.551 Ft + Áfa
(Br. 1.970 Ft)
Részletek
DIN sín adapter Shelly Plus Türkizkék szimpla
DIN sín adapter Shelly Plus 1, Shelly Plus 1PM, Shelly Plus 2 relékhez és Shelly Plus i4-hez türkizkék színben. 3D nyomtatással készült PETG alapanyagból.
Ár: 1.487 Ft + Áfa
(Br. 1.888 Ft)
Részletek
DIN sín adapter Shelly Plus Türkizkék szimpla 45°
DIN sín adapter Shelly Plus 1, Shelly Plus 1PM, Shelly Plus 2 relékhez és Shelly Plus i4-hez türkizkék színben 45°. 3D nyomtatással készült PETG alapanyagból.
Ár: 1.486 Ft + Áfa
(Br. 1.887 Ft)
Részletek
DIN sín adapter Shelly Plus Türkizkék szimpla 90°
DIN sín adapter Shelly Plus 1, Shelly Plus 1PM, Shelly Plus 2 relékhez és Shelly Plus i4-hez türkizkék színben 90°. 3D nyomtatással készült PETG alapanyagból.
Ár: 1.494 Ft + Áfa
(Br. 1.897 Ft)
Részletek