Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Kapcsolat: +36-53-571-114 | kisker@airlink.hu
Wireless-Bolt

Sonoff DIY MINI R4M Smart Switch Matter kompatibilis

Ár: 4.567 Ft+Áfa (Br. 5.800 Ft)
db  
Termékadatok
Cikkszám:
SON-REL-MINI-R4M
Rövid leírás:

Az apró Sonoff Mini Extreme R4 Matter (MINIR4M) az egyik legkisebb Wi-Fi okos relémodul, mely a legkisebb fali aljzatba / dobozba is befér. Wi-Fi protokollon keresztül csatlakoztatható Wi-Fi routeren át bármely Matter hub-hoz, vagy akár eWeLink felhőhöz vagy a Sonoff iHost helyi hubhoz is. Kapcsoló-bemenettel rendelkezik, ideális egy hagyományos fali kapcsoló okos kapcsolóvá alakításához.

Termékleírás

A Sonoff Mini R4M, más néven Sonoff Mini Extreme R4 Matter verzió a Sonoff első Matter szabvány kompatibilis eszköze, mely természetesen továbbra is kompatibiis az eWeLink felhővel és a Sonoff iHOST helyi hub-al is, de csatlakoztatható a Wi-Fi router-en át bármely Matter kompatibilis hub-hoz is, akár internet-kapcsolat nélküli helyi használatban is. Így Apple Home kompatibilis, Alexa és Google Home kompatibilis is az eszköz.

A Sonoff Mini R4-hez hasonlóan a kis Mini R4M Wi-Fi-s modul is rendelkezik potenciálmentes kapcsolóbemenettel, így hagyományos fali kapcsolók mögé beépítve a fali aljzatba, alkalmas azok utólagos okosítására. Nyomókapcsolókkal és kétállású kapcsolókkal is képes működni, és alternatív kapcsolással is beköthető. (Potenciál-mentes kapcsolású mozgásérzékelő vagy más szenzor is ráköthető a kapcsolóbemenetére.) A kapcsolóbemenete - a Sonoff relék közül elsőként - szoftveresen le is választható a kimenetről, így a modulra kötött vezetékes fali kapcsoló használata le is tiltható. A kimenetről leválaszott kapcsolóra beállíthatunk azonban egy okosvezérlést / jelenetet, így más okos eszközöket vezérelhetünk akár vele. 

A Sonoff Mini R4M Matter-verzió nem támogatja az eWeLink-Remote protokollt, azaz vezeték nélküli Sonoff Bluetooth kapcsolókat és modulokkal együtt nem használható. 

A modul jelentősen kisebb elődeinél: a Mini R2-höz képest 40%-kal, a Mini R3-hoz képest 60%-kal csökkentették a méretét.

A Sonoff-tól megszokott módon az eszköz magas minőségét nem csak a szokásos CE minősítés, hanem a német TÜV Rheinland laboratórium teszt bizonylata is igazolja.

Home Assistant, SmartThings, IFTTT és Apple Home kompatibilis.

 

Okosfunkciók:

 

A Sonoff Mini R4M - más Sonoff relékhez hasonlóan - Sonoff / eWeLink felhőhöz csatlakoztatva elérhető a tulajdonosa számára az interneten keresztül az Android-ra és iOS-re is elérhetővé és vezérelhetővé az eWeLink okostelefon app-ban. Más Sonoff okosrelékhez hasonlóan ehhez is beállítható időzített ki/bekapcsolás, támogatja a ciklusvezérlést, és az automatikus kikapcsolást (inching), mellyel impulzuskapcsolás üzemmódba is beállítható, vagy időreléként a bekapcsolás után megadott idő után kikapcsoltatható. A távoli elérés lehetősége megosztható a családtagokkal is.

Támogatja az eWeLink app-on keresztül - az akár automatikus szoftver (firmware) frissítéseket, valamint beállítható az áramszünet utáni állapota, akár időkésleltetés megadásával is.

 

Vezetékezési módok:

Fázis + nulla vezetékezéssel egy hagyományos kapcsoló mögé beépítve a Sonoff Mini R4M Wi-Fi-s okosfunkiókkal egészíti ki a hagyományos kapcsolót: pl. APP-ból vezérelhetőség, időzíthetőség, időrelé funckiók, automatizációk lehetősége. 

 

Terméktulajdonságok:

  • Mini méretű okosrelé - a legkisebb fali aljzatokban is elhelyezhető a villanykapcsoló vagy konnektor szerelvény mögé a mindössze 33x40mm-es modul;
  • 10A maximális teljesítmény - apró mérete ellenére 10A max. teljesítményt képes kezelni.
  • Gyors és egyszerű Bluetooth párosítás - a beépített Bluetooth chip-nek köszönhetően másodpercek alatt párosítható a Sonoff Mini R4 a telefonon futó eWeLink app-al.
  • Wi-Fi modul - A relé WiFi modullal rendelkezik és az otthoni/irodai WiFi hálózaton keresztül kapcsolódik a hálózatra, illetve az alapértelmezett felhő üzemódban a gyári eWeLink Cloud-hoz.
  • Matter szabvány - a Sonoff Mini R4M a gyártó első Matter szabvány szerinti eszköze, párosítható bármely Matter hub-bal is, nem csak az eWeLink platformmal.
  • Hagyományos kapcsolóval is vezérelhető: a potenciálmentes bemenetére fali kapcsolók vagy potenciálsmentes kapcsolást adó szenzorok (pl. mozgásérzékelő) is beköthető;
  • APP-ból történő KI/BE kapcsolás – Bárhol is vagy, az APP-vól távolról is ki vagy be kapcsolhatod a Mini R4M-t és rá kötött elektromos eszközöket, konnektort vagy világítást.
  • Mobil App – Ingyenes iOS és Android mobil App: eWeLink, illetve kompatibilis más Matter eszközzel is: pl. Alexa app, Apple Home app, Google Home app.
  • Állapotlekérdezés – A mobil App-ban látszik az okosrelé aktuális állapota (be vagy kikapcsolt)
  • Időzítés – Számos időzítési funkció elérhető: egy konkrét időpont beállítása, ismétlődő időpontok beállítása, visszaszámláló / timer, ciklus.
  • Megosztható másokkal – Hozzáférést adhatsz pl. családtagjaidnak a távvezérléshez
  • Készülékcsoportok – Csoportba rendezheted készülékeidet, és egy kattintással többet is ki vagy bekapcsolhatsz.

 

További információk

Áttekintés
Gyártó

Sonoff

Gyári cikkszám

MINIR4M

Terméktípus

fali aljzatba beépíthető, okos WiFi-s kapcsolórelé

Szín

fehér

Beüzemelés / működtetés
Működési tápellátás

100V-240V AC

Bekötés

AC (fázis és nulla)

Rögzítés / szerelés

fali aljzatba szerelhető

DIN-sínre szerelhető

nem

Vezérelt (/mért) áramkör
Kapcsoló / kapcsolórelé

igen

Dimmelés / Fényerőszabályzás

nem

Fogyasztásmérés

nem

Áramkörök száma

1

Kapcsolt pólusok száma

1P

NO/NC kapcsolás

nem

Névleges feszültség

110V-240V AC

Névleges áram

10A

Névleges teljesítmény

2400W

Villamossági tulajdonságok
Helyi / kézi kapcsolás

igen

Bemenet külső kapcsoló számára

igen, nyomógombos és kétállású kapcsoló is ráköthető

Alternatív kapcsolás / keresztváltó kapcsolás

igen, alternatív kapcsolók is ráköthetőek a potenciálmentes bemenetére

Impulzus- / billenőkapcsolás

igen

Túlfeszültség-védelem

nem

Túlmelegedés-védelem

nem

Támogatott protokollok
Wi-Fi

igen

Wi-Fi szabványok

802.11 b/g/n (2.4GHz)

Zigbee

nem

Z-Wave

nem

RF / rádióvezérlés

nem

Bluetooth

Bluetooth csak párosításhoz

Távvezérelhetőség, okosvezérelhetőség
Közvetlen (helyi) távirányíthatóság

nem

Interneten keresztül távolról vezérelhető

igen

Gyártói okostelefonos app

Matter hub esetén: Apple Home, Google Home, Alexa app, igen, ingyenes app: eWeLink (Android, iOS)

Webes (böngészős) admin felület

ki/be kapcsolás (előfizetéses, Premium funkció)

Hangvezérléssel kapcsolható

Amazon Alexa és Google Assistant kompatibilis

Felhős (cloud) üzemmód (gyári firmware-rel)

Matter hub esetén helyi üzemmódban is működik, alapértelmezett üzemmód az eWeLink felhőre kapcsolt működés

Helyi hálózati üzemmód (gyári firmware-rel)

Matter hub esetén: igen

REST API támogatás (gyári firmware-rel)

nem

MQTT támogatás (gyári firmware-rel)

nem

Támogatott integrációk

Google Home, Amazon Alexa, Apple HomeKit, IFTTT, Amazon Echo, Echo Dot, Amazon Tap, Google Home, Google Nest, IFTTT (az IFTTT integráció előfizetéses, Premium funkció), REST API

Okos funkciók
Időzíthető

igen

Értesítési funkciók

eWeLink app értesítés okostelefonra

Előzmények

igen: ki/bekapcsolási előzmények az app-ban

Egyéb
Méretek

1,68 × 3,95 × 3,3 cm