Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Kapcsolat: +36-53-571-114 | kisker@airlink.hu
Wireless-Bolt

Shelly Plus Dimmer 0-10V WiFi fényerőszabályzó

Ár: 5.748 Ft+Áfa (Br. 7.300 Ft)
db  
Termékadatok
Cikkszám:
ALL-REL-PLUSDIM010V
Rövid leírás:

Shelly PLUS 0-10V Dimmer-t kimondottan vezérlőelektronikák szabályzásához fejlesztették. A 0-10V szabályzás alkalmazható például fényforrások, változtatható fordulatszámú motorok, vagy szelepállás vezérléséhez. Viszont közvetlenül nem köthető a modulra fogyasztó, a 0-10V kimenet csak vezérlő elektronika bemenetére köthető. A modul mérete lehetővé teszi, a kapcsolóaljzatba vagy szerelődobozba szerelést. Az eszköz WiFi-s, így nincs szükség HUB-ra, feltáplálása 230V AC, fázis és nulla bekötése szükséges

Termékleírás

Shelly PLUS 0-10V Dimmer-t kimondottan vezérlőelektronikák szabályzásához fejlesztették. Az eszköz 0-10V DC kimenetére csatlakoztathatók olyan vezérlő elektronikák, amik rendelkeznek 0-10V szabályzó bemenettel. 
Kimenet: 0-10V DC; 0,35 Watt !!! CSAK VEZÉRLÉSHEZ, Fogyasztóval közvetlenül nem terhelhető !

Jellemzően fényforrások, változtatható fordulatszámú motorok, vagy állítható szelepek (légtechnika) vezérlőihez szokták alkalmazni. Viszont fontos, hogy közvetlenül nem köthető a Shelly PLUS 0-10V Dimmer modulra fogyasztó, a 0-10V kimenet csak vezérlő elektronika bemenetére köthető. Rednelkezik SW1 és SW2 sorkacsokkal, amelyek lehetővé teszik a fali kapcsolós vagy nyomógombos vezérlést. Megtáplálása 230V AC feszültséggel történik, fázis és nulla vezetők szükségesek a működéshez.

Mint minden más Shelly termék, ez is közvetlenül a WiFi router-re kapcsolódik, nincs szükség az okosvezérléséhez helyi központra, hub-ra vagy átjáróra (bridge-re). Akár önállóan, csak 1 db eszköz is telepíthető meglévő vagy új építésű vagy felújítás előtt álló teljes ingatlan okosotthonná alakításához komplett rendszerként is jó választás.
Meglévő kapcsolók mögé a fali aljzatba elhelyezett Shelly PLUS 0-10V Dimmer segítségével a meglévő kapcsolóink megtartásával tudjuk szabályozni a kimenetet. így a termék ideális utólagos "okosításra" is.

A Shelly PLUS 0-10V Dimmer - más kis Shelly okosrelékhez hasonlóan - tartalmaz kapcsoló bemeneteket, azaz villanykapcsolók mögé beépítve továbbra is használhatjuk a fali villanykapcsolót a vezérelt kör szabályzására, de emellett WiFi-n keresztül a távolból is szabályozható a vezérlés, és számos időzítés is a rendelkezésünkre áll. A Shelly app-ban lehetőség van a kapcsoló letiltására is, - mely hasznos lehet kisgyerekek esetén néhány szobánál -, ilyen beállítások mellett csak az app-ból vezérelhető az eszköz.

Ez az egyik legkisebb méretű, WiFi-s eszköz kapcsolások okosvezérlésére és okos fogyasztásmérésre. Apró mérete lehetővé teszi, hogy akár egy szabványos villanykapcsoló mögé a fali aljzatba vagy egy villamossági kötődobozba kényelmesen beszereljük, akár utólag is, és távvezéreljük világításunkat vagy más, 8A-nél kisebb fogyasztót, illetve kövessük ki/be kapcsolt státuszukat.

GATEWAY FUNKCIÓK:

Az ESP32 chip-nek köszönhetően a Wi-Fi + Bluetooth protokollokat is támogatja az eszköz. Bluetooth átjárót is tartalmaz, a Shelly új generációs Bluetooth érzékelőinek és Bluetooth távirányítónak Bluetooth vevőegységeként / átjárójaként is képes egyben működni. Egyben tartalmaz egy Wi-Fi repeater (Wi-Fi jelismétlő) funkciót is, melynek bekapcsolásával a távolabb telepített Shelly eszközök számára továbbít - egyfajta Wi-Fi mesh-ként - Wi-Fi jelet. 

 

BLUETOOTH PÁROSÍTÁS:

Telefonnal való párosítása a többi második generációs Shelly Plus és Pro eszközhöz hasonlóan Bluetooth protokollon történik, egyszerűen és gyorsan.

 

ERŐSEBB PROCESSZOR, TÖBB FUNKCIÓ:

A Shelly Plus 0-10V Dimmer-be is a PLUS termékekben megszokott ESP32 processzor került, mely gyorsabb és erősebb CPU-t és dupla annyi memóriát tartalmaz, így továbbfejlesztett funkciókat és gyorsabb működést kínál a PLUS termékvonal.

 

TÚLMELEGEDÉS VÉDELEM:

A Shelly Plus 0-10V Dimmer túlmelegedés-védelemmel van felszerelve, így még biztonságosabb működést garantál a fali aljzatokba szerelt kis helyen is.

 

SHELLY PLUS FUNKCIÓK:

A termék:

  • támogatja a HTTP/HTTPS webhook-okat, így a továbbfejlesztett Shelly Plus termékek könnyen csatlakozhatnak, értesíthetnek vagy vezérelhetnek kompatibilis termékeket vagy más automatizálási rendszereket
  • támogatják a napkelte / napnyugta időpontjához időzített ki/bekapcsolásokat, immár +/-23 óra eltérés is megadható,
  • akár 20 db (az eszközön tárolt, offline is működő) időzítést is képesek kezelni,
  • támogatja az mjS szkripteket, lehetővé téve az ügyfelek számára saját funkciók és funkciók létrehozását! A Shelly Plus line eszközök lehetővé teszik több szkript együttes végrehajtását, a különböző triggerektől függően, mint a bemeneti/kimeneti állapot, az érzékelőadatok vagy WLAN-kérések.

 

Időzíthetősége:

 

  • A hét napjaira beállítható ki/bekapcsolási időzítés, és
  • támogatja napkeltéhez és napnyugtához kapcsolódó időzítéseket is (nem csak pontos időpontra, de pl. napnyugta + 5 óra típusú időzítéseket is.)
  • Támogatja az auto-off és az auto-on időzítést is, azaz meghatározott idejű ki vagy bekapcsolt állapot utáni be vagy kikapcsolást is.

 

 

Támogatott üzemmódok:

  • felhő / cloud üzemmód: ekkor az ingyenesen elérhető Shelly Cloud-hoz kapcsolódik, melyen át (az iOS-re és Android-ra is elérhető) Shelly Cloud okostelefon app-ból és a https://home.shelly.cloud/ weboldalról is vezérelhetjük és beállíthatjuk az eszközöket
  • választhatunk LAN / helyi hálózati üzemmódot, ilyenkor az eszközök csak a helyi hálózatra kapcsolódó eszközökről vezérelhető
  • működtethetjük az eszközt (WiFi kliens üzemmód helyett) WiFi Access Point üzemmódban is (pl. ha nincs állandó WiFi hálózat a telepítés helyén), ekkor mobiltelefonnal vagy notebook-kal az eszköz közelében rákapcsolódhatunk közvetlenül az eszköz által sugárzott WiFi AC hálózatra, és a kapcsolat ideje alatt vezérelhetjük az eszközt.

 

 

A fogyasztási adatokat az okoseszköz felhős üzemmód esetén menti a Shelly Cloud fiókba, és az app-ban megtekinthetjük és letölthetjük a fogyasztási előzményeket.

 

Cloud üzemmód esetén a  Shelly eszközök a Shelly Cloud Scene (Okosvezérlés) funkciója segítségével egymást is képesek (összetett feltételek mentén) vezérelni, ki/be kapcsolni. (Például egy villanykapcsoló mögé szerelt Shelly relé képes ki/be kapcsolni a felhőn át egy vezetékezés szepontjából tőle független másik Shelly relét egy konnektor mögött, és azt is ki/be kapcsolni, azaz az eszközök a WIFi-n és a gyári felhőn át vezeték nélkül képesek egyszerűen vezérelni egymást általunk megadott szabályok mentén.)

Lehetőség van arra is, hogy az eszközök - fix IP címek használata esetén - (a Shelly Cloud használata nélkül is, akár LAN üzemmódban is) egymást közvetlenül vezéreljék HTTP parancsokkal (DDD, azaz Direct Device-to-Device módon), azaz a Shelly eszközök a külső internet kapcsolat megszakadása (vagy a tázfalon való letiltása) esetén is képesek a helyi hálózaton egymást ki/bekapcsolni a Shelly App-ban beállítható ún. Action-ök segítségével.

Shelly PLUS 0-10 V Dimmer okosvezérléshez a gyártó saját ÚJ okostelefon app-ja és saját Cloud szolgáltatása is elérhető ingyenesen. 

 

Integrációk:

 

A Shelly a gyári firmware-ével is az egyik legegyszerűbben integrálható okoseszköz a piacon. Támogatja az MQTT-t és a REST API-n keresztüli vezérlést. Kompatibilis a Google Home, Amazon Echo és Yandey Alice hangvezérlésével. A Shelly Plus 0-10V Dimmer a Cloud és az MQTT vezérlést egyidejűleg is támogatja.

A Shelly Cloud-on keresztül számos Shelly eszközt integráltak már a SmartThings platformmal is.

Ezen kívül a gyári firmware támogat egy sornyi egyéb nyílt forráskódú és egyéb rendszert is:

  • MQTT
  • HomeSeer
  • ioBroker
  • Home Assistant
  • openHAB
  • Domoticz
  • SYMCAN
  • nymea
  • Hubitat
  • Hoobs
  • REST API

 

Szerelhetősége:

    • Apró méretének köszönhetően a legkisebb fali aljzatba is befér jellemzően a szerelvények mögé.
    • 8A-nél kisebb áramfelvételű elektromos eszközökbe is integrálható.

 

 

Egyéb műszaki paraméterek:

Működési tápfeszültség: 110-230V AC ±10%

Kimenet: 0-10V DC; 0,35 Watt !!! CSAK VEZÉRLÉSHEZ, Fogyasztóval közvetlenül nem terhelhető !

Más okosrelékhez hasonlóan ennek a működéséhez is szükség van nem csak fázisvezető, hanem nullvezető vezetékre is.

 

 

További információk

Áttekintés
Gyártó

Shelly

Terméktípus

0-10V szabályzó

Szín

szürke

Beüzemelés / működtetés
Működési tápellátás

110V-240V AC

Bekötés

AC (fázis és nulla)

Rögzítés / szerelés

fali aljzatba szerelhető, vagy külön rendelhető DIN-sín adapter segítségével DIN-sínre szerelhető

DIN-sínre szerelhető

igen, Shelly DIN-adapterrel (külön termék)

Üzemi környezeti hőmérséklet

0℃ – 35℃

Max. energiafogyasztás

1.5W

Vezérelt (/mért) áramkör
Kapcsoló / kapcsolórelé

Nem, szabályozható kimenet vezérlő elektronikához

Dimmelés / Fényerőszabályzás

igen

Fogyasztásmérés

igen, (csak fázis és nulla bekötése esetén)

Áramkörök száma

1

Kapcsolt pólusok száma

1P

NO/NC kapcsolás

nem

Névleges feszültség

0-10V

Névleges teljesítmény

0,35 Watt

Villamossági tulajdonságok
Helyi / kézi kapcsolás

nem

Bemenet külső kapcsoló számára

igen, 2 kapcsolóbemenet. 1 kapcsolóbemenet bekötésével: KI/BE, 2 kapcsolóbemenet bekötésével: KI/BE, FÉNY FEL/LE

Alternatív kapcsolás / keresztváltó kapcsolás

igen, ki/bekapcsoláshoz

Impulzus- / billenőkapcsolás

igen, auto on és auto off beállítási lehetőség is van

Túlfeszültség-védelem

nem

Túlmelegedés-védelem

igen

Támogatott protokollok
Wi-Fi

igen

Wi-Fi szabványok

802.11 b/g/n (2.4GHz)

Zigbee

nem

Z-Wave

nem

RF / rádióvezérlés

nem

Bluetooth

igen

Távvezérelhetőség, okosvezérelhetőség
Közvetlen (helyi) távirányíthatóság

távirányítható, kapcsolható Shelly Bluetooth távirányítóról, ehhez egy Shelly Plus vagy Shelly Pro eszközt gatewayként kell azonban használni, mert ez az eszköz nem rendelkezik Bluetooth chip-el

Interneten keresztül távolról vezérelhető

igen

Gyártói okostelefonos app

igen, ingyenes app (Shelly Cloud) (iOS, Android, Huawei)

Webes (böngészős) admin felület

igen, az app-pal szinte megegyező funkcionalitás

Hangvezérléssel kapcsolható

Amazon Alexa és Google Assistant kompatibilis

Felhős (cloud) üzemmód (gyári firmware-rel)

igen, működhet a Shelly felhőre kapcsolva (beállítható)

Helyi hálózati üzemmód (gyári firmware-rel)

igen, működhet csak helyi hálózati üzemmódban, teljes funkcionalitással (beállítható)

REST API támogatás (gyári firmware-rel)

igen

MQTT támogatás (gyári firmware-rel)

igen

Támogatott integrációk

Amazon Echo, Google Home, HomeSeer, openHAB, Home Assistant, ioBroker, Hubitat, Hoobs, Symcan, Domoticz, nymea, SmartThings (beta), REST API

Okos funkciók
Értesítési funkciók

Shelly Cloud Scene (jelenetből): email küldése, Shelly app értesítés

Előzmények

igen: ki/bekapcsolási előzmények az app-ban (Shelly fiókonként a legutolsó 50 esemény)

Éjszakai üzemmód

igen, beállítható éjszakai idősáv, ekkor felkapcsolva csökkentett fényerővel kapcsol be a világítás

Egyéb
Méretek

4,2 × 3,6 × 1,4 cm