Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Kapcsolat: +36-53-571-114 | kisker@airlink.hu
Wireless-Bolt

Shelly Plus Uni szenzor és kapcsoló bemeneti modul

Eredeti ár: 6.100 Ft+Áfa (Br. 7.747 Ft)
Akciós ár: 5.508 Ft+Áfa (Br. 6.995 Ft)
A készlet erejéig!
db  
Termékadatok
Cikkszám:
ALL-KIE-PLUSUNI
Rövid leírás:

A Shelly PLUS Uni  a shelly UNI utódja. Egy apró, Wi-Fi + Bluetooth chippel ellátott univerzális okos ki-bemeneti modul, elősorban analóg és digitális szenzorok csatlakoztatásához ajánlott. Továbbá használható 3 db DS18B20 vízálló rúdhőmérővel, vagy 1 db DHT22 páratartalom érzékelővel, két digitális bemenetére pedig akár kapcsolót is rákapcsolhatunk, illetve rendelkezik egy impulzus számláló bemenettel is. Az analóg-digitális jelátalakítóra (ADC) egyéb analóg szenzorok is ráköthetőek. Kimeneti oldalon két áramkört képes kapcsolni, akár potenciál-mentes kapcsolással is. 

Termékleírás

Shelly PLUS Uni az európai gyártó 2024 évi újdonsága, a világ egyik legkisebb okoseszköze, mellyel hagyományos eszközök utólag felokosíthatóak: a Shelly PLUS i4-hoz hasonlóan képes hagyományos fizikai kapcsolók vagy más relék kapcsolási jelét érzékelni, és a Shelly hőmérséklet adapterhez hasonlóan ráköthetőek digitális hőmérők is. Más Shelly GEN2 eszközökhöz hasonlóan ez is Wi-Fi + Bluetooth-al felszerelt okoseszköz, a Shelly Cloud app-hoz és felhő szolgáltatással is a Shelly által támogatott egyéb rendszerekkel is kompatibilis.

A Shelly PLUS UNI Egy igazán sokoldalú, univerzális kis eszköz, hiszen:

 • Az eszköz kifejezetten univerzális a tápellátását illetően, hiszen a Shelly Uni működik 5V DC, 9V-28V DC és 8V-24V AC tápról is. Két digitális bemenettel is fel van szerelve IN1 és IN2, melyeket a GND-hez érintve kapcsoló bemenetként használhatunk.
 • További bemenete a COUNT IN pedig kontaktus számlálásra is alkalmassá teszi.
 • Univerzális a kimeneti oldal is: a két potenciál mentes kimenetén való kapcsolást a bemeneti oldal is képes vezérelni, de azoktól függetlenül is vezérelhetjük, képes kapcsolni max. 24V AC-ig és 36V DC-ig, mindkét esetben maximum 250 mA-t.
 • Fel van szerelve egy univerzális ADC-vel, azaz analóg-digitális jelátalakítóval is, mely 0-15V vagy 0-30V DC-t képes kezelni.
 • akár 3 db DS18B20 vízálló rúdhőmérőt VAGY 1 db DHT22 páratartalom érzékelőt is csatlakoztathatunk, melyek adatai alapján kapcsolhatjuk a kimeneti oldalt, helyi vagy felhős Scene-eket / Okosvezérléseket.

Bár nincs saját külső védőtokja, egy átlátszó szigetelőburkolat megvédi a magas páratartalomtól, a portól és a rövidzárlat veszélyétől.

 

Igazán sokoldalú felhasználásra alkalmas:
A digitális bemeneteire például ráköthetjük akár a csengő gombját is, és a Shelly App Scene (Okosvezérlés) funkciója segítségével  értesítést vagy email-t küldhetünk a telefonunkra vele.

A vezérelhető kimenetének köszönhetően alkalmas hagyományos háztartási eszközökbe való beépítésre és azok vezérlésére is. 

A ráköthető digitális hőmérők és páratartalom érzékelők okán pedig az egyik legolcsóbb és legegyszerűbb módot biztosítja szenzorok adatainak feldolgozására. A dual ADC-re pedig lényegében bármilyen analóg szenzor ráköthető (akár pl. vízszint érzékelő) és akár tartályok feltöltését is vezérelhetjük a segítségével.

A két potenciál-mentes kimenetére pedig ráköthetünk akár nagy teljesítményő relék behúzó tekercseit, így nagyobb teljesítményű kapcsolást is végezhetünk, így a legtöbb hagyományos háztartási vagy más eszközbe építve azokat utólag felokosíthatjuk.

Tipp: akár egy lakóautót automatizálhatsz vele: konnektorok, világítás, ajtó állapot, vízszivárgás, víz- és levegő hőmérséklet mérése stb.

 

Támogatott üzemmódok:

 

 • felhő / cloud üzemmód: ekkor az ingyenesen elérhető Shelly Cloud-hoz kapcsolódik, melyen át (az iOS-re és Android-ra is elérhető) Shelly Cloud okostelefon app-ból és a https://my.shelly.cloud/ oldalról is vezérelhetjük és beállíthatjuk az eszközöket; vagy
 • választhatunk LAN / helyi hálózati ützemmódot, ilyenkor az eszközök csak a helyi hálózatra kapcsolódó eszközökről vezérelhető; de akár
 • működtetjetjük az eszközt (WiFi kliens üzemmód helyett) WiFi Access Point üzemmódban is (pl. ha nincs állandó WiFi hálózat a telepítés helyén), ekkor mobiltelefonnal vagy notebook-kal az eszköz közelében rákapcsolódhatunk közvetlenül az eszköz által sugárzott WiFi AC hálózatra, és a kapcsolat ideje alatt vezérelhetjük az eszközt, vagy olvashatjuk le pl. az elmentett fogyasztási adatokat.

 

Cloud üzemmód esetén a  Shelly eszközök a Shelly Cloud Scene (Okosvezérlés) funkciója segítségével egymást is képesek (összetett feltételek mentén) vezérelni, ki/be kapcsolni. (Például egy villanykapcsoló mögé szerelt Shelly relé képes ki/be kapcsolni a felhőn át egy vezetékezés szepontjából tőle független másik Shelly relét egy konnektor mögött, és azt is ki/be kapcsolni, azaz az eszközök a WIFi-n és a gyári felhőn át vezeték nélkül képesek egyszerűen vezérelni egymást általunk megadott szabályok mentén.)

Lehetőség van arra is, hogy az eszközök - fix IP címek használata esetén - (a Shelly Cloud használata nélkül is, akár LAN üzemmódban is) egymást közvetlenül vezéreljék HTTP parancsokkal (DDD, azaz Direct Device-to-Device módon), azaz a Shelly eszközök a külső internet kapcsolat megszakadása (vagy a tázfalon való letiltása) esetén is képesek a helyi hálózaton egymást ki/bekapcsolni a Shelly App-ban beállítható ún. Action-ök segítségével.

Shelly PLUS Uni okosvezérléshez a gyártó saját okostelefon app-ja és saját Cloud szolgáltatása is elérhető ingyenesen. 

 

Bekötés áttekintése:

 

 

Integrációk:

 

A Shelly a gyári firmware-ével is az egyik legegyszerűbben integrálható okoseszköz a piacon. A Shelly eszközöktől megszokott módon már a gyári firmware is támogat egy sornyi integrációt, többek között a REST API-t, MQTT-t, CoAP-t, Alexa-t, Google Home-ot, és a Samsung Smart Things platformot, azaz szinte minden jelentős automatizálási platformmal könnyen integrálható.

Ezen kívül a gyári firmware támogat egy sornyi egyéb nyílt forráskódú és egyéb rendszert is:

 • MQTT
 • HomeSeer
 • ioBroker
 • Home Assistant
 • openHAB
 • Domoticz
 • SYMCAN
 • nymea
 • Hubitat
 • Hoobs
 • REST API

 

További információk

Áttekintés
Gyártó

Shelly

Terméktípus

szenzor és kapcsoló bemeneti okosmodul

Szín

külső védőborítás nélkül

Beüzemelés / működtetés
Működési tápellátás

12V-36V DC, 12V-24V AC, 5V DC

Bekötés

12V-36V DC, 12V-24V AC, 5V DC

DIN-sínre szerelhető

nem

Üzemi környezeti hőmérséklet

-10℃ – 50℃

Max. energiafogyasztás

1W

Vezérelt (/mért) áramkör
Kapcsoló / kapcsolórelé

igen, két feszültségmentes kapcsolásra képes kimenete van

Dimmelés / Fényerőszabályzás

nem

Fogyasztásmérés

nem

Áramkörök száma

2

NO/NC kapcsolás

nem

Névleges feszültség

feszültségmentes (száraz) kontaktus, max. 36V AC, max. 24V DC

Névleges teljesítmény

mindkét kimeneten egyenként 0,1A (max. 36V AC-ig és 24V DC-ig)

Villamossági tulajdonságok
Helyi / kézi kapcsolás

nem

Bemenet külső kapcsoló számára

igen 2 bemenet: 2,2V-36V DC és 12V-24V AC-t képes fogadni

Alternatív kapcsolás / keresztváltó kapcsolás

nem

Impulzus- / billenőkapcsolás

igen, auto on és auto off beállítási lehetőség is van

Túlfeszültség-védelem

nem

Túlmelegedés-védelem

nem

Támogatott protokollok
Wi-Fi

igen

Wi-Fi szabványok

802.11 b/g/n (2.4GHz)

Zigbee

nem

Z-Wave

nem

RF / rádióvezérlés

nem

Bluetooth

igen

Távvezérelhetőség, okosvezérelhetőség
Közvetlen (helyi) távirányíthatóság

távirányítható, kapcsolható Shelly Bluetooth távirányítóról, ehhez egy Shelly Plus vagy Shelly Pro eszközt gatewayként kell azonban használni, mert ez az eszköz nem rendelkezik Bluetooth chip-el

Interneten keresztül távolról vezérelhető

igen

Webes (böngészős) admin felület

igen, az app-pal szinte megegyező funkcionalitás

Felhős (cloud) üzemmód (gyári firmware-rel)

igen, működhet a Shelly felhőre kapcsolva (beállítható)

Helyi hálózati üzemmód (gyári firmware-rel)

igen, működhet csak helyi hálózati üzemmódban, teljes funkcionalitással (beállítható)

REST API támogatás (gyári firmware-rel)

igen

MQTT támogatás (gyári firmware-rel)

igen

Támogatott integrációk

Amazon Echo, Google Home, HomeSeer, openHAB, Home Assistant, ioBroker, Hubitat, Hoobs, Symcan, Domoticz, nymea, SmartThings (beta), REST API

Okos funkciók
Értesítési funkciók

Shelly Cloud Scene (jelenetből): email küldése, Shelly app értesítés

Előzmények

igen: ki/bekapcsolási előzmények az app-ban (Shelly fiókonként a legutolsó 50 esemény)