Bezár
Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt. Értem Részletek
Kapcsolat: +36-53-571-114 | kisker@airlink.hu
Wireless-Bolt

Shelly BLU Door Window nyitásérzékelő, Bluetooth

Ár: 6.296 Ft+Áfa (Br. 7.996 Ft)
db  
Termékadatok
Cikkszám:
ALL-KIE-DW-BLU
Rövid leírás:

A Shelly BLU Door Window sensor az európai gyártó 2023 június végén kiadott új terméke: egy egészen apró méretű, elemmel működő, Bluetooth technológiát használó ajtó / ablaknyitás érzékelő.

Az eszköz egy Shelly Plus vagy Shelly Pro relémodul Bluetooth vevőegységéhez képes kapcsolódni, és azon keresztül éri el a hálózaton levő Shelly eszközt és az internetet.

Az eszköz fényáram érzékelővel is fel van szerelve, azaz létrehozhatunk segítségével olyan vezérlést is, mely ajtónyitáskor csak akkor kapcsol világítást, ha sötét van. A beépített dőlés-érzékelőnek köszönhetően pedig bukóablakokra és bukóajtókra is felszerelhetjük, és létrehozhatunk automatizációt megadott szögben való dőlés esetére is.

Termékleírás

A Shelly BLU Door Window sensor az európai okosotthon gyártó 2023 június végén kiadott új terméke: egy egészen apró méretű, elemmel működő, Bluetooth technológiát használó ajtó / ablaknyitás érzékel

Az eszköz például egy Shelly Plus vagy Shelly Pro relémodul Bluetooth vevőegységéhez képes kapcsolódni, és azon keresztül éri el a hálózaton levő Shelly eszközt és az internetet.

Az eszköz fényáram érzékelővel is fel van szerelve, azaz létrehozhatunk segítségével olyan vezérlést is, mely ajtónyitáskor csak akkor kapcsol világítást, ha sötét van.

A beépített dőlés-érzékelőnek köszönhetően pedig bukóablakokra és bukóajtókra is felszerelhetjük, és létrehozhatunk automatizációt megadott szögben való dőlés esetére is, megkülönböztetve ezzel a nyitást és a bukóra való nyitást eseteit.

 

Az ajtóra vagy ablakra a (tartozék) kétoldalú ragasztószalaggal rögzíthető: (bukóajtót és bukóablakot kivéve) javasolt a szenzoros nagyobb részt a keretre, a kisebb mágneses részt pedig a mozgó ajtóra / ablakra rögzíteni.

A gyári specifikáció szerint beltéren max. 10m, kültéren max. 30m a Bluetooth kapcsolat hatósugara, ezen belül telepített Shelly Plus vagy Pro sorozatú reléhez párosítható és üzemeltethető.

 

Alapértelmezésben az eszköz a nyitás / zárás állapotváltozáskor azonnal adatot küld a nyitott/zárt státuszról, a pillanatnyi fényerősségről és az elem állapotról, majd néhány másodperccel később küld adatot a dőlésszögről is.

Jeladó üzemmódba átkapcsolva pedig a nyitott / zárt státuszról, a dőlésszögről, a fényviszonyokról és az elem állapotáról fixen 30 másodpercenként küld adatot, ennek használata értelemszerűen rövidebb elem élettartammal jár együtt.

 

Az eszköz kompatibilis a Shelly okosotthon rendszerének Bluetooth protokollt támogató tagjaival, például a Shelly Plus és Pro sorozatú relémoduljaival, ezekhez a Shelly Smart Control app segítségével párosítható.

De kompatibilis a Shelly Blu Door Window sensor a BTHome protokollt támogató más eszközökkel és platformokkal is, ezekről bővebb információ a www.bthome.io weboldalon található.

Az eszköz fehér és fekete színben kapható.

 

További információk

Áttekintés
Gyártó

Shelly

Terméktípus

Bluetooth (vezeték nélküli) ajtó- és ablaknyitás érzékelő

Szín

fehér/fekete

Plug&Play telepítés

igen

Hang, kép, szenzor paraméterek
Szenzor

nyitásérzékelú, dőlésérzékelő, fényérzékelő

Beüzemelés / működtetés
Működési tápellátás

CR2032 elem

Rögzítés / szerelés

kétoldalú öntapadós ragasztócsíkkal (tartozék)

Üzemi környezeti hőmérséklet

-20° – 40 °C

Üzemi környezeti páratartalom

30% – 70% RH

Támogatott protokollok
Wi-Fi

nem

Zigbee

nem

Z-Wave

nem

Bluetooth

igen

Távvezérelhetőség, okosvezérelhetőség
Interneten keresztül távolról vezérelhető

igen, ha egy Bluetooth átjáróhoz (pl. Shelly Plus vagy Pro reléhez van csatlakoztatva)

Gyártói okostelefonos app

igen, ingyenes app (Shelly Cloud) (iOS, Android, Huawei)

Webes (böngészős) admin felület

igen, az app-pal szinte megegyező funkionalitás

Felhős (cloud) üzemmód (gyári firmware-rel)

a Bluetooth vevőegységen (egy Shelly Plus vagy Pro eszközön) keresztül kapcsolódik a Shelly Cloud-ra

Egyéb
Méretek

3,5 × 4,5 × 0,7 cm